Alles is kunst: ook deze 4chan-post

Alles is kunst: ook deze 4chan-post

04-08-2014 13:51 Laatste update: 28-04-2018 04:45

Op eBay brengt een foto van een 'kunstzinnig' berichtje zogenaamd 90.900 dollar op.  

Wie had gedacht dat de website 4chan ooit kunst zou maken? Op eBay werd een foto van een post op het forum (niet eens een screenshot, de flits is nog in beeld) 'verkocht' aan de hoogste bieder. De teller stond uiteindelijk op 90.900 dollar. In de post staat te lezen: "Art used to be something to cherish. Now literally anything could be art. This post is art."

'Lijst het in'

Het idee om het bericht in te lijsten en op eBay te verkopen, ontstond op 4chan zelf. "Serieus, lijst deze post in", schrijft één van de gebruikers. "Zou ik ermee wegkomen als ik hem op eBay plaats?", vraagt de schrijver van de post. Een ander geeft antwoord: "Doe het en ik bied erop."

Geprint op papier, geen verzendkosten

Zo gezegd, zo gedaan. De nogal lelijke foto (wordt afgedrukt op standaard printpapier en de winnaar hoeft geen verzendkosten te betalen) verscheen op eBay met een startbod van 500 dollar. Uiteindelijk bleef de teller voor Art by Anonymous steken op ruim 90 duizend dollar, na menselijke biedingen en het werk van bots.

Nu zijn het mooie woorden op de foto, maar met zo'n bod weet je al genoeg: dit is een geslaagde grap (of iemand is nu echt een rib uit zijn lijf armer en een stuk geprint papier rijker, er zijn gekkere dingen gebeurd op het internet).

Iemand anders probeerde nog een screenshot van de eBay-veiling te verkopen via eBay, maar die veiling is inmiddels offline gehaald.

Lees ook uit het Bright Magazine-archief:

4Chan, de hooligans van internet

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s