LG G Watch-update lost corrosieproblemen op

LG G Watch-update lost corrosieproblemen op

04-08-2014 07:19 Laatste update: 28-04-2018 04:45

LG komt met G Watch-update die corrosieproblemen op de oplaadpinnetjes aan de achterkant van het horloge moet voorkomen.

Als ik aan updates denk, dan verwacht ik meestal dat deze software problemen oplost. LG lost echter met de laatste update van hun LG G Watch een hardwareprobleem op. Een klein aantal gebruikers van de G Watch klaagt namelijk over een verkleuring en een aanslag op de oplaadpinnetjes op de achterkant van het horloge.

De corrosie op de pinnetjes is het gevolg van een electrochemische reactie die meestal ontstaat door een electrisch stroompje tussen twee verschillenden materialen. In dit geval tussen metalen oplaadpinnetjes en geleidend zweet.

Hoewel op zich ongevaarlijk blijkt de corrosie bij sommige gebruikers huidirritatie te veroorzaken en bij een enkeling zelfs een branderig gevoel. Er zou continue een stroompje op de pinnetjes staan zelfs al wordt deze niet opgeladen. De update moet zorgt ervoor dat er alleen stroompjes op de pinnetjes staat als de G Watch in zijn cradle opgeladen wordt. De update wordt geleidelijk uitgerold dus als je de update (KMV78Y) nog niet ziet, heb dan geduld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s