Denon stort zich ook op multiroom muziekstreaming

Denon stort zich ook op multiroom muziekstreaming

14 juni 2014 om 13:15
Laatste update: 28 april 2018 om 05:47

Audiomerk Denon introduceert sublijn HEOS, dat de strijd met Sonos moet aangaan. Onze eerste blik op de producten.

Je kent Denon misschien van de stereoversterkers van weleer, maar het merk is 'still going strong' en gaat met de tijd mee. Naast soundbars, soundplates en versterkers komt Denon nu met multiroom speakers a la Sonos. Althans, Denon introduceert daarvoor een heel nieuwe merknaam: HEOS, by Denon.

Verschillende formaten speakers

HEOS staat voor Home Entertainment Operating System en moet de focus gaan leggen op muziek afspelen via het netwerk. HEOS komt met verschillende formaten speakers van tussen de 300 en 600 euro. De HEOS 3 is de goedkoopste, met twee kanalen en een aux- en usb-ingang. De HEOS 5 is iets groter en heeft twee tweeters en vier Class D-versterkers. Het duurste is de HEOS 7, die vijf versterkers heeft en naast de aux- en usb-aansluiting ook ruimte biedt voor een koptelefoon.

Verschillende muziek in 32 kamers

Je kan met verschillende speakers in meerdere kamers muziek luisteren, draadloos. Je kan tot 32 speakers in het HEOS-systeem kwijt, maar zo'n groot huis heeft bijna niemand. HEOS werkt net als Sonos met een apart systeem om de speakers aan te sturen. Uiteraard kun je gewoon streamen via Spotify en andere muziekdiensten.

Interessant aan de speakers zijn de vormen. Waar Sonos vierkante blokken zijn, hebben de speakers van HEOS meer schuin afgewerkte kanten. Dat moet voor een betere verdeling van muziek door de ruimte zorgen, zodat het geluid niet vervormt.

Verkrijgbaar in augustus

De HEOS-lijn is te koppelen aan bestaande apparatuur van Denon die tot vier jaar geleden op de markt zijn verschenen. Een led-lampje onderin de HEOS speakers geeft allerlei mogelijkheden aan. Zo gaat hij knipperen als hij niet op het netwerk is aangesloten. De HEOS-lijn komt in augustus op de markt.

Lees meer over:

Deel via