Bright Day 3 zit er weer op, in november de volgende

Bright Day 3 zit er weer op, in november de volgende

17-05-2014 14:11 Laatste update: 28-04-2018 05:47

Zaterdag was de derde Bright Day in Amsterdam. Een dag vol hands-on demo's en inspirerende verhalen. In november is de volgende!

Bright Day 3 was op zaterdag 17 mei 2014 in Amsterdam. Op geen enkel event krijg je als bezoeker zo'n breed aanbod aan vernieuwing geserveerd: gadgets, design, innovators. Eerdaags volgen video's van de presentaties en interviews. Check alvast ons Instagram-account voor foto's.

Bekijk ook de reportage van RTL Z vanaf Bright Day

Bright Day is twee keer per jaar. In november is de volgende. We maken spoedig de datum bekend, zodat je die dag kan blocken in je agenda. Hieronder staat nog het hele programma van Bright Day 3. Wat heb je gezien of gemist?


0 TERRAS/RESTAURANT

Mad veel fietsen op deze derde Bright Day. En bijna allemaal elektrisch. Buiten tref je de e-bike Stromer ST2 met absurd veel tech aan boord, de opvouwbare GoCycle e-bike, de elektrische brommer Feddz, de Minute mini-velo en de Carrea-fixie van Wootbikes.

Bij de entree toont Logitech zijn vindingen voor een betere tv-ervaring. En in het restaurant vind je de Bright Pop-up Store.


1 EXPO

LG strijkt groots neer met een breed portfolio cutting edge producten. Van de gekromde G Flex-smartphone tot de Curved OLED TV. Op die belachelijk scherpe tv demonstreert LG zijn nieuwe WebOS, dat 's werelds meest vriendelijke interface voor smart tv's belooft te worden. Let op dat je de robotstofzuiger niet omver loopt als je de Lifeband Touch om je pols aan het checken bent.

Verder nog in de Expo: fotorealistische beelden voor de Oculus Rift van WeMakeVR, het netwerk van 3d-printers in je buurt 3Dhubs en de streaming audio-gadget Rocki.


2 MEETINGROOM

Luister naar het heerlijke hi-fi geluid van de draadloze speakers van Sonos en ervaar hoe eenvoudig ze zijn aan te sluiten op je lokale netwerk thuis voor muziek in je hele huis. Ook de home cinema setup van Sonos is te bewonderen, met de Playbar en de Sub.


2 GROTE ZAAL

Met de live Uitpakparty en inspirerende presentaties van innovators.

11:00 - 11:15 Opening Bright Day #3

11:15 - 11:45 Ronald van der Lingen - Layar for Google Glass

11:45 - 12:15 Borre Akkersdijk - byBorre

12:15 - 12:45 pauze (30 min)

12.45 - 13:15 Bart Kok - Oculus Rift bij Archivision

13:15 - 13.45 Siebrand Dijkstra - AppMachine

13:45 - 14:45 Uitpakparty XL door David (powered by Dixons)

14:45 - 15:15 Uitpakparty XL hands-on (powered by Dixons)

15:15 - 15:30 pauze (15 min)

15:30 - 16:00 George Yianni - Philips Hue

16:00 - 16:30 Arthur Schuurmans & Mark Bakkum - GN Hearing

16:30 - 17:00 Dennis List & Nick Yap - Rocki


2 FOYER

Bij de 3D-scanner van Hip3D kunnen bezoekers een mini-me van zichzelf laten 3d-printen. Je laat een scan van jezelf maken die terplekke wordt omgezet in een 3D-model, waarvan dan een fysiek beeldje van 20 cm hoog wordt gemaakt. Hoe action hero is dat?!

In de lange gang naast de bar op de tweede tref je het team van Kidswatcher, de Nederlandse startup die op Bright Day debuteert met zijn geavanceerde GPS-kinderhorloge en Watcher-app. Veilig idee!


3 BIBLIOTHEEK

In januari op de CES, nu op Bright Day: het eerste 'made for iPhone' hoortoestel ter wereld van GN Hearing. Hij is draadloos te bedienen en kan rechtstreeks streams ontvangen van een iPhone, iPad of iPod Touch.


5 KLEINE ZAAL

Philips pakt hier uit met zijn groeiende familie Hue-lichtproducten. Nieuwe leden zijn de Hue-lamp die alleen wit licht uitstraalt, een aparte schakelaar voor Hue-lampen en een heel bijzondere lamp uit de 3d-printer.

In de Kleine zaal staat ook AMIGO op je te wachten. De naam staat voor Autonomous Mate for IntelliGent Operations en is ontwikkeld door het Tech United team van de TU Eindhoven. De zorgrobot wil graag zijn skills aan jou vertonen. Krijg je een beetje een beeld van je te wachten staat als jij oud bent.

Je kunt in de Kleine Zaal trouwens een opkikker halen, uit de ES3 van EspressoStrietman. Prachtig ontwerp, heerlijke espresso.


5 TV STUDIO

Hier vind je de zogeheten Hands-on Hoek, waar je de hele dag onder meer de Oculus Rift en Google Glass kunt proberen. Of bouw je eigen meubels met Nockstone, een nieuw modulair bouwblok voor designobjecten, zoals stoelen en boekenplanken. En je kunt er gamen tegen een cello. Echt.


5 FOYER

De Dronespecialist vertelt je alles over de nieuwste en beste drones. En het Amsterdam Maker Festival geeft een preview van zijn event dat eind mei plaatsvindt met de installatie van 3Dmij. Ook hier kun je je kosteloos laten scannen waarna een miniatuur van jezelf uit de 3d-printer opdoemt.