'Amazon-smartphone krijgt scherm met 3d-effect'

'Amazon-smartphone krijgt scherm met 3d-effect'

11-04-2014 21:18 Laatste update: 28-04-2018 06:18

Amazons eerste smartphone zou na de zomer verschijnen en een bijzonder, brilloos 3d-scherm krijgen.

Over een Amazon-smartphone gaan al jaren geruchten - het lijkt Apple's 'iTV' wel. The Wall Street Journal schrijft nu dat de grote webwinkel in juni dan toch zijn eigen toestel gaat aankondigen. Het toestel zou vervolgens pas in september op de markt komen. Interessante timing: in die maand wordt ook de nieuwe iPhone verwacht.

'Hologram-achtig 3d-effect'

Echt bijzonder aan het Amazon-toestel zou het scherm worden. Daarmee zou je 3d-beelden kunnen zien zonder dat je een speciaal brilletje op hoeft. Het scherm zou je oogbewegingen volgen via vier ingebouwde frontcamera's om zo een 3d- en hologram-achtig effect te creëren.

De vraag is of we daar op een smartphone op zitten te wachten. Eerdere telefoons met 3d-schermen flopten allemaal, maar goed, die waren ook niet vergelijkbaar.

Tablet, e-reader, settopbox

Amazon brengt al langer zijn eigen Kindle-tablets en e-readers uit. Maar dat wil niet zeggen dat de aanstaande smartphone ook de naam Kindle meekrijgt. Want Amazon presenteerde onlangs ook een eigen settopbox onder de naam FireTV, inclusief een gamecontroller.

In het rijtje apparaten zou een eigen smartphone natuurlijk inmiddels prima passen, waarschijnlijk weer met Amazons eigen, aangepaste versie van Android. Amazon heeft ook al een eigen Android-appwinkel.