Betalen met je vinger ook in Nederland met Galaxy S5 en Paypal

Betalen met je vinger ook in Nederland met Galaxy S5 en Paypal

11-04-2014 13:06 Laatste update: 28-04-2018 06:18

In de winkel met je vingerafdruk mobiel betalen? Dat kan vanaf vandaag in Nederland.

Cash en pasjes zijn overbodig. Vanaf vandaag kun je betalen met de PayPal-app met vingerafdrukauthenticatie. Mits je de gloednieuwe Samsung Galaxy S5 hebt, want gebruikers van die smartphone krijgen de primeur. De S5 is sinds vrijdag te koop in Nederland.

Zonder code of wachtwoord

Volgens PayPal moeten betalingen helemaal veilig verlopen en wordt er geen persoonlijke informatie opgeslagen. Het enige dat wordt gedeeld is een unieke gecodeerde sleutel waarmee PayPal de identiteit van een klant kan controleren.

De bedoeling is dat gebruikers gemakkelijk en zonder wachtwoord of pincode kunnen shoppen via hun smartphone. Zowel online als offline.

Mediamarkt

De app werkt in Nederland al bij een aantal bedrijven, waaronder Mediamarkt, Sony, Philips, KLM en TomTom. PayPal belooft het aantal meewerkende winkels op korte termijn flink uit te breiden.

Volgens commercieel directeur Erik Diepering van Paypal Benelux is een belangrijk voordeel 'dat wachtwoorden overbodig worden zonder dat er aan veiligheid wordt ingeleverd'. Onderstaand filmpje geeft een aardige indruk van hoe het afrekenen met vingerafdruk in de praktijk moet werken.

bekijk op YouTube