Thuisbezorgd: van studentenstartup tot 74 miljoen euro

Thuisbezorgd: van studentenstartup tot 74 miljoen euro
10 april 2014 om 14:25
Laatste update: 28 april 2018 om 06:18

Investeerders steken 74 miljoen euro in Thuisbezorgd.nl, dat met sites in 9 landen hard aan de weg timmert.

Durfinvesteerders Macquarie Capital en Prime Ventures pompen 74 miljoen euro in Takeaway.com, het bedrijf achter onder meer Thuisbezorgd.nl. Met die investering moet Thuisbezorgd nog meer marktaandeel gaan halen in de negen Europese landen waar het actief is. Naast Thuisbezorgd.nl zijn er ook sites als Lieferservice.de in Duitsland, Lieferservice.at in Oostenrijk en Pizza.be in België. Yep, de Nederlandse etenbezorgsite is een internationaal imperium geworden.

1 miljoen keer per maand

Het bedrijf verwerkt ruim 1 miljoen bestellingen per maand en heeft 25.000 aangesloten bezorgrestaurants. De rek is er nog niet uit. Takeaway.com groeit meer dan 50 procent per jaar en noemt zichzelf in zijn persbericht donderdag 'een van de snelst groeiende techbedrijven in Europa'. "We zullen met deze investering in staat zijn ons marktaandeel versneld uit te breiden”, denkt CEO en oprichter Jitse Groen.

Studenten-startup

En dan te bedenken dat Thuisbezorgd.nl in 2000 begon als studentenbedrijf in Enschede. Het idee kreeg Groen in 1999 toen zijn familie tijdens een feestje in een dorp eten wilde bestellen, wat na wat zoekwerk niet mogelijk bleek. Een website waarop je kon zien welke restaurants in de buurt aan huis eten bezorgden, dat leek hem wel handig.

Thuisbezorgd.nl nam de afgelopen jaren meerdere concurrenten over en startte in 2007 met de buitenlandse expansie.

Lees meer over:

Deel via