Deze printer is 100% draadloos en kan overal afdrukken

Deze printer is 100% draadloos en kan overal afdrukken

10-04-2014 14:37 Laatste update: 28-04-2018 06:18

Bram van Dijk

Deze printer op wieltjes zet je op een vel papier en klaart dan de klus. Vanaf 189 dollar.

Veel kantoorbenodigheden hebben zich steeds meer naar de flexmarkt begeven, maar voor printen blijft men aangewezen tot de werkplek. De mannen van de The Mini Mobile Robotic Printer willen dit veranderen met een draagbare en volledig draadloze printer.

Hiervoor hebben ze eerst goed naar de traditionele printer gekeken. Het echte printgedeelte is maar klein, het is vooral het papier dat ervoor zorgt dat de printer een onhandelbare reisgenoot is.

"Waarom zouden we niet het printgedeelte uit de printer halen en op een robot zetten?" zegt Jonathan Stein in de Kickstarter-video. De vraag stellen, is hem uitvoeren. Het eerste prototype is nu klaar en om het door te ontwikkelen naar het zwarte doosje is nu 400.000 dollar nodig.

Beginfase
De belofte is natuurlijk fantastisch, maar je ziet wel aan het filmpje dat het project nog in de beginfase staat. Het zwarte doosje is al wel ontworpen, maar is nog een dummy en print nog niks. Het prototype print wel, maar lijkt zo uit de doos technisch lego te zijn gevist. Als ik de maker van de financiële bijsluiter zou zijn, adviseer ik u om u eerst achter de oren te krabben voordat u er 189 dollar (wat redelijk goedkoop is) voor neerlegt.

Toekomst van printen
De eerste printers moeten klaar zijn in januari 2015, maar de Kickstarter-ervaring leert dat je daar rustig een half jaar bij op mag tellen.

Maar als ik mijn pessimistische bril even naast me neer leg, ziet de toekomst van printen er erg zonnig uit. Deze printer is minder een gimmick dan de Little Printer en daarmee handiger. Hij ondersteunt Android, iOS, Windows en OSX, print ongeveer 1,2 pagina per minuut en kan een uur lang printen bij drie uur opladen. Geweldig dus, maar ik wacht even op versie 2 van de Mobile Printer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s