Nieuw van Dropbox: Android-app Mailbox en Office-samenwerktool

Nieuw van Dropbox: Android-app Mailbox en Office-samenwerktool
9 april om 17:57
Laatste update: 28 april om 06:49

Drie nieuwe Dropbox-apps: Mailbox voor Android, een foto-app, en een samenwerktool in Office.

Dropbox heeft woensdagavond een aantal bekendmakingen gedaan. De eerste is dat de langverwachte Android-app van Mailbox binnen nu en een dag in de Google Play-store verschijnt. De gehypte iOS-app Mailbox werd vorig jaar door Dropbox overgenomen. Veel gebruikers zijn al laaiend enthousiast over de manier waarop ze hun e-mail afhandelen, dus de app kan op Android ook een groot succes worden.

E-mail snoozen

Mailbox biedt een soort snoozefunctie voor e-mail. De app laat je berichten die niet meteen een antwoord behoeven wegschuiven, waarna ze op een geschikt tijdstip weer terugkomen. De app maakt een soort todo-list van je inbox, want dat is het voor veel mensen toch al geworden. Door iCulture werd Mailbox uitgeroepen tot de beste iOS-app van 2013. Dropbox gaf ook een preview van een desktop-app voor Mailbox, maar die beta-versie is alleen voor een kleine groep testers al te downloaden.

Foto-app Carousel

Dropbox onthulde ook Carousel, een iOS- en Android-app voor het organiseren van foto's en video's op je toestel. De app slaat ze uiteraard ook allemaal op in je Dropbox. Carousel moet het makkelijker maken om grote aantallen foto's snel vanaf je telefoon door te sturen. Met een paar swipes kan je foto's die je wilt delen selecteren in een balk, waarna je ze met een paar tikjes naar contactpersonen kan sturen. Die downloadden ze dan via Dropbox.

Samenwerken binnen Office

Verder kondigde Dropbox ook 'Project Harmony' aan. Met deze desktop-app kunnen Dropbox-gebruikers beter samenwerken aan Office-documenten binnen Word, Excel en Powerpoint. Je kan van gedeelde documenten zien wie ze op hetzelfde moment bekijken en bewerken, zoals ook al langer kan bij Google Docs.

Dit moet het volgens Dropbox makkelijker maken om tegelijkertijd aan dezelfde documenten te werken, zonder dat je verschillende versies met afwijkende bestandsnamen heen en weer moet mailen. Meer details over Project Harmony volgen eind deze week, belooft Dropbox.

Werk en privé

De clouddienst heeft nu 275 miljoen gebruikers wereldwijd en groeit nog steeds snel. In november zou de stand nog maar op 200 miljoen hebben gestaan. Voortaan kunnen gebruikers hun persoonlijke Dropbox-account koppelen aan een zakelijk account bij hun werkgever. Zo kan je beter werk en privé gescheiden houden, qua bestandsopslag althans.

Lees meer over:

Deel via