Net op tijd: Samsung fixt hét minpunt van Gear Fit-armband

Net op tijd: Samsung fixt hét minpunt van Gear Fit-armband

9 april 2014 om 11:01
Laatste update: 28 april 2018 om 06:49

De Gear Fit-armband was lastig af te lezen door de onhandige schermrichting. Gelukkig gaat Samsung dat nu fixen.

Een hausse aan 'slimme' armbandjes komt er nu aan, maar velen zijn niet zo nuttig als je geen fitness-fanaat bent die kickt op allerlei stats over je sportprestaties. Samsungs Gear Fit zou een uitzondering kunnen zijn. Hij heeft als pluspunt zijn looks dankzij een fraai oled-schermpje en als extraatje kan hij je hartslag meten. Hij zou vanwege het scherm ook als een smartwatch kunnen dienen, met notificaties, mails en aannemen van telefoongesprekken.

Verkeerde richting

Maar toen we de Gear Fit onlangs even om hadden tijdens een Samsung-event viel ons meteen een groot probleem op: de richting van de schermweergave. Anders dan smartwatches gaf de Fit de informatie in de lengte weer in plaats van de breedte. En de schermweergave draaide niet mee.

Het zorgde ervoor dat je je arm in een rare houding moest brengen om cijfertjes en lettertjes goed af te lezen. Of dat je met je hoofd moest draaien. In beide gevallen was het al ongemakkelijk als je stil stond, laat staan als je die arm- of hoofdbewegingen zou moeten maken tijdens het rennen.

Software-update

Samsung heeft die feedback ook gehad, want er is een software-update gedaan waardoor je de Gear Fit ook verticaal kan aflezen. In een Zuid-Koreaanse winkel is de Gear Fit volgens een tipgever van SamMobile al met die extra optie gespot. Of hij automatisch meedraait is nog afwachten. Hopelijk zit de nieuwe software ook al op de modellen die eind deze week in de Nederlandse winkels liggen. Als dat niet zo is, komt er ongetwijfeld snel een update aan.

Metingen

Een ander probleem met dit soort apparaten is dat de nauwkeurigheid van de metingen met de ingebouwde sensoren soms tegenvalt. En dat schijnt bij de Gear Fit niet anders te zijn. Let ook op: hij werkt alleen in combinatie met Samsung-smartphones. De Gear Fit is vanaf 11 april te koop voor 219 euro.

<object width="405" height="255" data="https://www.youtube.com/v/xOIGUfAlMY0" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="https://www.youtube.com/v/xOIGUfAlMY0"><param name="src" value="https://www.youtube.com/v/xOIGUfAlMY0"></object>

Lees ook in Bright Ideas editie 1:

Over de zin en onzin van dit soort slimme armbandjes en smartwatches: Fuck Fitness.

Lees meer over:

Deel via