Deze oplader laadt je telefoon in 30 seconden op

Deze oplader laadt je telefoon in 30 seconden op

07-04-2014 15:11 Laatste update: 28-04-2018 06:49

De accu van je smartphone binnen een halve minuut opladen, leve de bio-organische nanokristallen!

De toekomst komt door de Israëlische onderzoekers van Storedot wel heel dichtbij. De onderzoekers, die eerder studenten aan de nanotechnologie-afdeling van de universiteit van Tel Aviv waren, hebben een oplader ontwikkeld die de gemiddelde accu van een smartphone binnen dertig seconden oplaadt. En wie heeft er nou op een dag geen halve minuut de tijd om zijn smartphone of tablet even aan de oplader te leggen?

Door deze nieuwe technologie lijkt erop dat we eerder hele snelle opladers gaan krijgen dan dat het aantal mAh's wordt verhoogd zonder ook de accu ook groter te maken. De accuduur is namelijk één van de punten waar smartphones hopelijk achterblijven. We hebben telefoons met octacore-processoren, maar een dag meegaan? Dan kunnen de meeste smartphones niet.

Prototype

Het prototype van de oplader werd onthuld tijdens Think Next, een conferentie in Tel Aviv die door Microsoft werd georganiseerd. Het prototype laadt een Galaxy S4 met een accu van 2600 mAh binnen dertig seconden op. Storedot maakt gebruik van bio-organische nanokristallen die de naam nanodots krijgen. Deze moleculen zijn opgebouwd uit aminozuren en zorgen ervoor dat een lithium-ion accu - de accu's van onder andere smartphones en tablets - enorm snel worden opgeladen.

De verwachting is dat de oplader vanaf 2016 te koop is voor een prijs van 30 dollar. Op dit moment is de ultrasnelle oplader nog zo groot als een laptoplader. Dit obstakel moet Storedot nog zien te overwinnen. Onderstaande video laat zien hoe de oplader een Galaxy S4 oplaadt.

Lees ook

Handig: smartphone opladen met je horloge

Kan de iPhone 6 zichzelf opladen met zonlicht?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s