Apple weet ook wel dat we een grotere iPhone willen

Apple weet ook wel dat we een grotere iPhone willen

07-04-2014 11:13 Laatste update: 28-04-2018 06:49
Author profile picture

Floris Poort

Apple doet geen verzoeknummers, maar weet heus wel dat de consument onderhand grotere en goedkopere iPhones wil.

De slepende rechtszaak tussen Apple en Samsung is nou niet bepaald de meest enerverende gebeurtenis in tech-land, maar het levert wel een leuk inkijkje in het reilen en zeilen van beide bedrijven. Als bewijsstukken worden namelijk mails en documenten aangehaald die tot nu toe geheim waren. Eerder konden we al tirades en plannen lezen die Steve Jobs naar zijn vertrouwelingen mailde, nu weten we hoe Apple over grotere en goedkopere iPhones denkt.

Een interne Apple-presentatie waar Samsung de hand op heeft weten te leggen meldt: ‘Customers want what we don’t have’. De presentatie uit 2013 kijkt vooruit naar dit jaar en volgens Apple zat de grootste groei in de mobiele markt in goedkope toestellen, en telefoons met een scherm groter dan 4 inch. In 2013 groeide de smartphonemarkt volgens Apple met 228 miljoen toestellen. Daarvan was 159 miljoen goedkoper dan 300 dollar, en had 91 miljoen een scherm groter dan 4 inch.

De consument wil dus iets hebben dat Apple niet biedt. In hetzelfde document merkt Apple op dat de totale groei in de smartphonemarkt jaar op jaar afneemt, en dat de concurrentie zijn hardware en in sommige gevallen zijn ecosystemen drastisch heeft verbeterd. Dat laatste wordt vergezeld van de Android-mascotte en daarbij meldt het document ook dat die concurrentie ‘obscene’ hoeveelheden geld aan advertentie besteedt. Als gezegd: Apple doet niet echt aan verzoeknummers. Maar deze documenten plus de geruchten over twee iPhones met grotere schermen wijzen wel heel duidelijk in één richting…

Lees ook: 10 gadgets waar we naar uitkijken in 2014

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s