HBO-servers plat door Game of Thrones

HBO-servers plat door Game of Thrones
7 april om 07:41
Laatste update: 28 april om 06:49

De eerste aflevering seizoen 4 van Games of Thrones werd de streamingdienst HBO GO teveel.

Met de streamingdienst HBO GO hoef je niet meer voor de buis te zitten maar stream je je favoriete tv-series naar je laptop, smartphone of tablet. Dat werkt meestal naar behoren, behalve als iedere HBO GO gebruiker tegelijkertijd zijn favoriete serie wil streamen, zo bleek afgelopen nacht.

De premiere van het vierde seizoen van Game of Thrones bracht de servers van HBO GO op hun knieën. Veel kijkers werden begroet met een “Fatal error - Failed to load the service error definitions”.

Nogmaals uitgezonden

Menig fan uitte zijn teleurstelling via Twitter of andere websites. HBO GO verontschuldigde zich via Twitter en gaf aan dat de premiere vier uur later nogmaals uitgezonden zou worden. Na een uur waren de meeste problemen op HBO GO al opgelost.

Overigens gingen de HBO GO servers vorige maand ook al plat. Die keer was het niet een premiere die voor veel kijker zorgde, maar de laatste aflevering van True Detective.

Meest gepirateerde serie ever

Game of Thrones is echter nog veel populairder. Hoewel HBO geen ‘kijkcijfers’ van de premiere bekend maakte, geven de downloadcijfers van torrentsites een indicatie hoe populair de serie is. Game of Thrones heeft al twee jaar de twijfelachtige eer de ‘meest gedownloade tv-serie via torrentsites’ te zijn. Sinds 2012 is de serie de koploper en vorig jaar overtrof de serie het jaar ervoor met bijna 6 miljoen downloads.

Recap

Wil je een 'recap' van de eerste drie seizoenen van Game of Thrones? Die hebben we voor je in 1 filmpje.

Lees meer over:

Deel via