Deze jurk wordt doorzichtig als je opgewonden raakt

Deze jurk wordt doorzichtig als je opgewonden raakt

6 april om 14:35
Laatste update: 28 april om 06:49

Hoe harder je hart klopt, hoe sneller de jurk van Studio Roosegaarde transparant wordt.

Daan Roosegaarde, de oprichter en eigenaar van Studio Roosegaarde, is geen onbekende bij Bright. Eerder interviewde wij de ontwerper over zijn studio in Shanghai en schreef Bright over werken als Dune en Lotus. Zijn jurk genaamd Intimacy is één van zijn meest provocatieve werken. De eerste twee versies zijn al ontwikkeld en Roosegaarde zoekt op dit moment naar haute couture-designers om zijn derde jurk te ontwikkelen.

Eerste jurken van e-folie

Intimacy is gemaakt van speciale e-folie die reageert op elektronische impulsen en vervolgens transparant wordt. De eerste jurk was ontworpen door Anouk Wipprecht en werd doorzichtig zodra iemand in de buurt komt. Intimacy 2.0 was gemaakt van een combinatie van leer en e-folie die reageert op je hartslag. Hoe opgewonder je wordt, hoe transparanter de jurk wordt. Deze jurk werd onlangs onder andere getoond tijdens de SXSW-conferentie in Texas.

Nieuwe jurk als sensueel spel

Intimacy 3.0, het project waar Roosegaarde op dit moment aan werkt, wordt een lijn voor zowel mannen als vrouwen. Volgens Roosegaarde creëert de kleding een 'sensueel spel van onthulling'. Ook zou Intimacy 'perfect' zijn om te dragen op de rode loper. Nu maar hopen dat je hart niet te snel gaat kloppen van al die fotografen.

Lees meer over:

Deel via