Torrentracker Demonoid terug van weggeweest

Torrentracker Demonoid terug van weggeweest

31-03-2014 08:31 Laatste update: 28-04-2018 06:49

Bijna twee jaar geleden ging de populaire torrenttracker Demonoid offline. Nu is hij weer terug.

In augustus 2012 sloot torrenttracker Demonoid zijn deuren. Hoewel Demonoid destijds één van de grootste torrentwebsites van het moment was, zorgden een hack- en DDoS-aanval en inval van de politie in een Oekraïense datacenter waar Demonoid zijn servers had staan dat de website uit de lucht werd gehaald.

Nu blijkt dat de oorspronkelijke beheerders de site weer leven in hebben geblazen. In de laatste paar weken dook de tracker al meerdere malen op maar nu is ook de Demonoid-website weer actief. “Na welverdiende vakanties zijn weer terug online,” meldt de homepage van Demonoid. De site is letterlijk herrezen. De oude lijsten met torrents van twee jaar geleden staan gewoon nog online en inloggen met je toenmalige wachtwoorden zou ook nog werken.

Technisch zijn er wel de nodige veranderingen doorgevoerd. De site is nu 'cloud-gebaseerd' en aan de achterkant is de code volgens de beheerder fors aangepakt. De domeinnaamextensie behoort tot de Filipijnen, maar de eigenaar van het domein is 'Neurocube.com privacy protection service', geregistreerd in Brazilië. 'Hollywood' is nu aan zet.