Iets voor KLM: United Airlines heeft 'eigen Netflix' aan boord

Iets voor KLM: United Airlines heeft 'eigen Netflix' aan boord

13-03-2014 11:21 Laatste update: 28-04-2018 06:49

United Airlines biedt tijdens de vlucht films en series aan die je op je eigen iPad of laptop kan streamen.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines rolt vanaf komende maand een streamingsdienst uit. Met deze service kunnen passagiers aan boord naar films en series kijken, gewoon op hun eigen tablet, smartphone of laptop. Fijn, dan zit je dus niet meer met zijn allen naar dezelfde zoveelste klassieker te kijken.

Gratis 150 films, wifi wel betaald?

Volgens de maatschappij kunnen klanten kiezen uit de collectie, waarvan het aanbod ruim 150 films en bijna 200 series betreft. Het kijken is kosteloos, wel moet mogelijk betaald worden voor de wifi-verbinding.

Vooralsnog rolt United Airlines de functie alleen nog uit over binnenlandse vluchten. Dat moet eind dit jaar rond zijn. Of en wanneer ook buitenlandse vluchten van de streamingsdienst worden voorzien is niet bekend.

Eerst alleen iOS en browser

Bij lancering werkt de functie alleen met een app voor iPhone of iPad. Android en Windows Phone volgen waarschijnlijk later. Reizigers met een laptop kunnen kijken via hun browser. Deze 'Netflix' voor vliegtuigen is een goede ontwikkeling voor mensen die zich tijdens lange reizen vervelen. Leest KLM mee?

Zonder ramen vlieg je twee keer zo snel