Sex and the server: Photoswap

6 oktober 2008 om 09:55
Laatste update: 28 april 2018 om 07:20
  • Marie-Claire van den Berg

Anoniem foto's delen met een onbekende kan spannend zijn, ontdekt Marie-Claire.

'Moet je kijken, ik heb iets leuks op mijn telefoon.' De dag liep al ten einde toen een van mijn vrienden met iPhone (ik heb ze volgens mij niet eens meer zonder) zijn display toonde met daarop een volkomen onbenullige foto. 'Kijk, als jij nu een foto maakt en op send klikt, wordt je foto naar de afzender van deze foto gestuurd die dan weer met een andere foto op jouw foto kan reageren.'

Het ‘leuke’ programmaatje bleek Photoswap te heten. Een iPhone App waarmee je kunt chatten met foto’s. Maar wat ik ook stuurde en ontving, het was allemaal even slaapverwekkend. 'Nou zeg' - mompelde ik cynisch – 'dit is echt dé uitvinding van de eeuw.' Ik maakte een ongeïnteresseerd zelfportret en klikte op send. Eigenlijk kon het antwoord me niet schelen, tot er opeens een plaatje binnenkwam van een schalks in de camera starende jongen, met een blik in zijn ogen die zo lekker was dat ik op dat moment het liefste door die iPhone naar hem toe was gekropen.

Wie was deze man? Ik moest het weten. Maar dat ging niet. Er zat geen afzender bij, niets. Nieuwsgierig naar zijn reactie, antwoordde ik met een foto van mijn ontblote schouder en nog geen tien seconden later kreeg ik een van zijn schouders terug. In het echt hadden we dit allebei nooit gedaan, maar in de anonimiteit van het iPhone-scherm was het opeens veilig strippen. Het deed me denken aan die keer dat ik in de trein zat en met een noodvaart langs een heftig vrijend stel zoefde. Ze wisten dat iedereen in de trein ze zag maar ze wisten ook dat niemand daar verder iets mee kon en dat maakte het extreem opwindend.

Dat ogenschijnlijk onbenullige Photoswap bleek opeens een spannend erotisch spel te zijn! Het mooie aan Photoswap is namelijk dat je de afbeeldingen niet op kunt slaan. Dat wil zeggen, dat is de bedoeling van de makers, maar helaas hebben die over het hoofd gezien dat je ook gewoon een screenshot kunt maken en dus staan de meest opvallende Photoswap-afbeeldingen, inclusief de seksueel getinte versies, alweer online.

Jammer, want dat verbreekt meteen de betovering. Photoswap is net als een gemaskerd bal, daar moet je ook je masker niet afdoen. Dit is alleen leuk - en spannend - als je je aan de regels houdt. Maar ik vrees dat dat aan dovemansoren gericht is.

Lees meer over:

Deel via