Raar: Siri voert het woord voor Huawei

Raar: Siri voert het woord voor Huawei

17-02-2014 13:10 Laatste update: 28-04-2018 07:20

Wat doe je als Chinese smartphonemaker om aandacht te trekken? Je laat de concurrent het woord voeren.

Huawei maakt wel vaker op een andere manier reclame dan we gewend zijn, maar de commercial die het Chinese merk in aanloop naar Mobile World Congress online heeft gezet is wel heel vreemd. We zien een telefoon die overduidelijk een iPhone moet voorstellen, al zijn alle details op de voorkant afwezig.

Een stem vraagt de Aziatisch klinkende Siri op het toestel wat hij kan verwachten tijdens Mobile World Congress, dat zondag van start gaat. De nep-Siri plaagt vervolgens met beelden van een nieuw tablet met dun ontwerp en een batterij die het dagen zou moeten volhouden. Daarna gaat het over een telefoon met een ongeëvenaarde camera aan de voorkant.

Daarna komt het raarste: de robotstem heeft het over een 'ultiem entertainment-tablet', waarna er ook een one more thing is: 4G-ondersteuning. "Wauw", zegt de mannenstem. "Wat is het? Fruit of Some Song?" Jep, het is Huawei gelukt om zowel Apple als Samsung te noemen zonder ze daadwerkelijk te noemen. Het maakt van Huawei in ieder geval de grootste lolbroek van alle underdogs. "Het lijkt erop dat Huawei klaar is om de wereld opnieuw te verbazen", sluit Huawei's net-niet-iPhone af. 'Raarrr.'

Het is trouwens niet voor het eerst dat Huawei zijn concurrenten gewoon erkent: om te laten zien hoeveel sap er in de batterij van zijn Ascend Mate 2 zit, laadde Huawei er tijdens CES een iPhone mee op.

Hoe Xiaomi de Chinese markt met goedkope telefoons verovert

Een gezicht bij de stem: korte docu over de totstandkoming van Siri