Populairste taalapp Duolingo nu ook in Nederlands

Populairste taalapp Duolingo nu ook in Nederlands

30-01-2014 11:44 Laatste update: 28-04-2018 07:51

De app Duolingo is vandaag gestart met zijn eerste Nederlandstalige taalcursus. De makers beloven er meer.

De makers van de taalapp Duolingo melden aan Bright dat Nederlandstalige versie vandaag beschikbaar komt. De Nederlandstalige site is al live, de Android-app volgt tussen 4 en 6 uur vanmiddag. De nieuwe iOS-app verschijnt pas zaterdag of maandag. Duolingo biedt in eerste instantie nog alleen Nederlands-Engels. De andere kant op is nog niet mogelijk, jammer voor de 'expats' in ons land.

Andere talen die vanuit het Nederlands zijn te leren volgen later dit jaar, laat de woordvoerder ons weten. "Engels voor Nederlanders is nog maar het begin. Duolingo breidt zich snel uit naar vele talen en al deze talen zullen uiteindelijk beschikbaar zijn vanaf elke taal."

Voor de meeste volwassen Nederlanders zal het leren van Engels via Duolingo te gemakkelijk zijn, of pas een beetje moeilijk worden na heel veel levels te hebben doorlopen. Het is dus wachten op de toevoeging van Nederlandstalige cursussen voor andere talen, zoals Spaans en Portugees (voor het WK in Brazilië).

Duolingo heeft wereldwijd meer dan 20 miljoen gebruikers en werd door Apple gekozen tot iPhone-app van 2013. In Nederland is er volgens Duolingo-oprichter Luis von Ahn een grote vraag naar het leren van buitenlandse talen. De app is en blijft volgens hem gratis.

Duolingo werkt met vrijwillige vertalers (crowdsourcing). Aan de Nederlandstalige versie werkten mee: Esmeralda Bon, Tycho Luyken, Kai Engle en Nathalie van Basten Batenburg (Rhynn). Bright interviewde Van Ahn in 2012 over crowdsourcing.

Lees ook:

Nederlands spel beste iPhone-game van 2013 volgens Apple