Museum Boijmans koopt Phonebloks-model

Museum Boijmans koopt Phonebloks-model

14-01-2014 20:03 Laatste update: 28-04-2018 07:51

Van designconcept tot museumstuk: Boijmans van Beuningen koopt het originele model van Phonebloks, de modulaire smartphone.

Het modulaire smartphone-concept Phonebloks behoeft voor trouwe Bright-lezers weinig introductie. We schreven er regelmatig over: de mobiele telefoon die je zelf zou kunnen samenstellen uit blokjes. Bedenker Dave Hakkens meldt via Instagram dat het model van zijn prototype (niet-werkend) is aangekocht door het bekende Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen.

Wat het museum precies van plan is met het Phonebloks-model, is nog niet bekend. We hebben een paar vragen erover uitstaan. Hakkens is intussen ook betrokken bij een Motorola-project met als doel een werkend prototype van zijn idee. De telefoonfabrikant die eigendom is van Google zou later dit jaar het eerste resultaat van dat Project Ara presenteren.

Boijmans biedt naast werken van 'oude meesters' ook veel hedendaagse kunst en design. Boijmans is niet het enige museum met interesse in nieuwe technologie. Onlangs kocht het Museum van Communicatie in Den Haag een kapotte Google Glass.

Bekijk hieronder Dave Hakkens' presentatie over Phonebloks tijdens Bright Day 2 in november: