Binnenkort met Bitcoin betalen voor artikelen bij NRC

Binnenkort met Bitcoin betalen voor artikelen bij NRC
2 januari 2014 om 16:25
Laatste update: 28 april 2018 om 08:22

NRC verkoopt zijn 1,5 miljoen archiefartikelen voortaan voor 10 eurocent per stuk. Binnenkort ook met Bitcoins te betalen.

NRC Handelsblad wordt een van de eerste kranten wereldwijd die de virtuele valuta Bitcoin ondersteunt. Dat schrijft de krant in een bericht over de uitbreiding van zijn online archief, waarbij Bitcoin een van de betaalmiddelen wordt. Alle artikelen uit NRC-titels vanaf 1990 zijn voortaan voor 10 eurocent per stuk online te koop. Het gaat in totaal om ruim 1,5 miljoen teksten.

Betalen kan met een online tegoed dat via iDeal of Paypal is op te waarderen. "Binnenkort voegen we daar nog creditcard en bitcoins aan toe", schrijft internetchef Wieland van Dijk van NRC Media. Hoeveel Bitcoin een artikel gaat kosten is nog niet bekend. De wisselkoers schommelt nogal.

De krant hoopt dat met het online zetten van het hele archief mensen ook vaker vanaf social media linken naar de betaalde online artikelen, in plaats van een foto van de pagina te maken en die rond te sturen. In het online archief ontbreken meestal wel de foto's.

Per artikel is alleen het intro is gratis te lezen. Krantenabonnees krijgen gratis toegang tot het archief. Voor niet-abonnees zijn (na registratie) de eerste vijf archiefartikelen gratis.

Lees meer over:

Deel via