GPS-cadeau opent pas op een bepaalde locatie

GPS-cadeau opent pas op een bepaalde locatie

02-01-2014 14:16 Laatste update: 28-04-2018 08:22

Geef iemand als cadeau een speurtocht naar het échte cadeau. Zo heb je een presentje en ervaring in één.

Het is zo simpel om iemand een cadeau te geven, dat kan spannender. Met de GPS AdventureBox geef je niet alleen een presentje, maar meteen een ervaring en speurtocht. De AdventureBox gaat namelijk alleen open wanneer je op een vooraf bepaalde locatie bent.

Het lijkt een saai kistje, maar dit Kickstarterproject kan leiden tot een hoop avonturen. De GPS AdventureBox werkt met Arduino en op het deksel zit een lcd-scherm. Zelf kun je coördinaten invoeren en op het schermpje kun je hints geven aan degene voor wie het cadeau is. Om het doosje te openen, zal de locatie (of meerdere locaties achter elkaar) bezocht moeten worden, want dankzij GPS weet de AdventureBox waar je bent. Een groot driehoekvormig bouwwerk in Frankrijk zal waarschijnlijk wel leiden tot de Eiffeltoren. Je vriendin is vast blij wanneer ze de verlovingsring in het doosje vindt.

De hints komen elke keer in beeld wanneer je op het knopje naast het schermpje druk. 'Ga naar de plek van onze eerste date'. En als je daar bent: klik. 'Ik zie je thuis'. De doos onthoudt locaties, dus lijstjes hoeven niet in een dag afgewerkt te worden. Zo kun je best een week op avontuur met als apotheose de verrassing in de doos. Het is maar hoe spannend je het zelf maakt.

In het doosje is een ruimte van 19,7 cm lang, 13,3 cm breed en 7 cm diep. Een PlayStation past er niet in, maar een kleinigheidje (of brief) moet lukken. Voor 67 euro reserveer je een doe-het-zelf pakket van de GPS AdventureBox op Kickstarter. Een kant-en-klare kost 116 euro.