Game of Thrones weer meest gedownload via torrents

Game of Thrones weer meest gedownload via torrents

27-12-2013 09:09 Laatste update: 28-04-2018 08:22

Bram van Dijk

Ook in 2013 gaat Game of Thrones er met de twijfelachtige eer van ‘meest gedownloade tv-serie via torrentsites’ vandoor.

Het kan niet op voor HBO-serie Game of Thrones, als we het enthousiasme van de blogpost van Torrentfreak overnemen. Niet alleen was het in 2013 de meest gedownloade serie via torrents (met 5,9 miljoen downloads voor de laatste aflevering), ook brak het dit jaar twee records (voor grootste aantal seeders en leechers op één moment en het snelst behalen van een miljoen downloads). In 2012 was Game of Thrones ook al koploper. Toen kreeg de beste aflevering 4,3 miljoen downloads.

De runner-up is Breaking Bad en The Walking Dead maakt het podium compleet. Beide series zijn uit de stal van zender AMC, Game of Thrones is de enige HBO-serie in de top 10. Opvallend is ook dat van dit drietal Game of Thrones ruim de minste tv-kijkers heeft. Het heeft zelfs meer downloads dan kijkers.

Afgelopen jaar stoeiden de seriemakers voor het eerst in het openbaar over de populariteit van het illegaal downloaden van hun serie. De ene vindt het goed voor de "culturele buzz", de andere vindt het zelfs "beter dan een Emmy" en weer een ander roept zijn collega’s op te bedaren.