Audi komt met 'Android-auto'

Audi komt met 'Android-auto'

30-12-2013 09:36 Laatste update: 28-04-2018 08:22

tonie

Audi zou zijn nieuwe auto's in samenwerking met Google standaard gaan voorzien van Android.

Nieuwe Audi's bieden automobilisten straks een speciale versie van Android. Dat willen Google en Audi komende week in Las Vegas bekend maken, meldt de Wall Street Journal. Ook chipfabrikant Nvidia gaat met Google en Audi samenwerken aan technologie voor de auto-industrie.

De systemen voor entertainment en informatie in de auto moeten een vergelijkbare interface krijgen als die mensen al kennen van Android op mobiele apparaten. Of het autosysteem ook werkt zonder een koppeling met een Android-toestel in de buurt is nog niet duidelijk.

Apple presenteerde deze zomer zijn iOS In The Car-systeem, waarmee in 2014 de eerste auto's worden uitgerust. Apple zou samenwerken met onder meer Honda, Mercedes, Nissan, Ferrari, Hyundai, Volvo, Opel en Jaguar. iOS In The Car werkt onder meer met de spraakbesturing van Siri.

Audi werkt ook aan nieuwe technieken voor de zelfrijdende auto, schrijft de Wall Street Journal. Daarbij kan de software het stuur in bepaalde situaties overnemen. Concurrenten BMW, Ford en Mercedes zouden in Las Vegas eveneens aankondigingen over zelfrijdende auto's in petto hebben.

Onlangs temperde General Motors nog de verwachtingen rond robotauto's. Het bedrijf ziet de zelfrijdende auto er in de nabije toekomst niet komen. Nissan is optimistischer. Nissan-CEO Carlos Ghosn zegt dat zijn bedrijf voor 2020 een zelfrijdende auto op de markt wil brengen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s