Reizende vrienden worden pakketdienst

Reizende vrienden worden pakketdienst

18-12-2013 08:15 Laatste update: 28-04-2018 08:22

Dewi Pinatih

Crowdshipping: laat je vrienden die op reis zijn producten voor je meenemen uit het buitenland.

Kom je er vaak pas achter dat een Facebookvriend in het buitenland is wanneer de eerste vakantiekiekjes op je timeline verschijnen? Met de Friendshippr-app deel je deze info van tevoren en vraag je vrienden de nieuwste gadgets voor je mee te nemen.

Een laptop uit New York, een horloge uit Hong Kong of chocola uit Zwitserland. We hebben allemaal wel eens iets meegenomen voor iemand wat op onze reisbestemming goedkoper, beter of nieuwer was. Of in ieder geval het verzoek gekregen.

Van die verzoeken krijg je er binnenkort meer. Tenminste, wanneer je je aansluit bij het nieuwe crowdshippingplatform Friendshippr.

Met Friendshipper deel je je reisbestemmingen of je wens voor een product uit een bepaald land met Facebookvrienden die je uitnodigt voor de app. Vervolgens maakt de technologie matches die locatie, wensen en reisplannen aan elkaar linken en moet het vriendennetwerk zijn werk gaan doen. Beloningen in de vorm van cadeautjes, geldbedragen of etentjes worden door de app gestimuleerd.

De app, die het licht zag in Dubai en nu beschikbaar is voor iOS, biedt vooral kansen in opkomende markten waar goede pakketdiensten ontbreken. Maar het is ook een prima manier om de invoerbelastingrekening te omzeilen bij aflevering door de koerier in Nederland. Met investeerders waaronder hoge piefen bij Uber, Airbnb en Google durven wij hier ook in te geloven. Dus: wie gaat er binnenkort naar Frankrijk? De mosterd is op.