Binnenkort kan je tweets achteraf nog bewerken

Binnenkort kan je tweets achteraf nog bewerken

16-12-2013 19:02 Laatste update: 15-01-2020 15:04

tonie

Handig voor slordige tikkers, of voer voor trollen: Twitter maakt het binnenkort mogelijk om tweets achteraf nog te bewerken.

Journalist Matthew Keys meldt dat Twitter-medewerkers hem hebben verteld dat het mogelijk wordt om tweets achteraf aan te passen. Nu moet je op Twitter als je een klein typfoutje hebt gemaakt, het hele bericht verwijderen en een nieuwe schrijven. Maar dat is vervelend als het bericht al is geretweet.

Volgens Keys kan het bewerken straks alleen korte tijd na de eerste publicatie en bovendien alleen voor een klein aantal tekens. De wijziging wordt dan ook automatisch doorgevoerd in de retweets. Volgens Keys kan het nog een paar maanden duren voordat Twitter de functie beschikbaar maakt voor de eerste gebruikers.

Google+ en Facebook hebben al langer een dergelijke edit-functie. Twitter is bezig met een inhaalslag ten opzichte van andere social media en communicatie-apps. Zo voerde de dienst afgelopen week pas de mogelijkheid om foto's via privé-berichten te versturen in.

Keys zelf werd overigens eerder dit jaar door persbureau Reuters ontslagen vanwege tweets via zijn persoonlijke account. Zijn werkgever greep vermeende onnauwkeurigheden in zijn Twitter-verslaggeving rond de aanslag tijdens de Boston Marathon aan om hem de laan uit te sturen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s