Rocki laat je streamen naar elk oud apparaat waar geluid uit komt

Rocki laat je streamen naar elk oud apparaat waar geluid uit komt

28-11-2013 09:20 Laatste update: 28-04-2018 08:53

Nederlandse Kickstarter-hit Rocki laat je voor 49 euro via wifi streamen naar oude speakers en hifi-apparaten.

Rocki is een kleurrijk plastic apparaatje in de vorm van een steen die je kan aansluiten op bestaande speakers en andere audio-apparaten. Via Wifi kan je vervolgens met apps muziek afspelen naar die apparaten. De Rocki kost maar 49 euro. Het project van de Nederlandse bedenkers haalde deze week zijn doel op Kickstarter en heeft inmiddels 70 duizend dollar opgehaald.

Voor draadloos streamen zijn er uiteraard oplossingen die een hogere geluidskwaliteit dan Rocki bieden, vanwege een betere ingebouwde digitale audioconverter, zoals Sonos Connect (350 euro), die ook op versterkers of speakers is aan te sluiten. Voordeel van de Rocki is natuurlijk zijn lage prijs. Daardoor kan je er meerdere kopen en bijvoorbeeld zelfs die oude boombox in de garage aansluiten. Op de ingebouwde accu kan de Rocki ook een paar uur streamen zonder stekker in het stopcontact.

De Rocki-app maakt het desgewenst mogelijk om anderen in huis ook te laten streamen naar de verschillende apparaten. De levering start in januari. De app verschijnt al in december, zodat mensen die een Rocki hebben besteld alvast kunnen oefenen. De makers beloven ook een webapp zodat je ook met laptops en desktops kan streamen naar Rocki's.

Een minpunt is dat de Rocki voorlopig alleen muziekbestanden streamt (ook via DLNA op je lokale netwerk) en nog maar twee streamingdiensten ondersteunt: Soundcloud en Last.fm. Met Spotify zegt het Nederlandse bedrijf nog in onderhandeling te zijn. Dat blijft een pluspunt van Sonos: de grote ondersteuning van talloze radio- en muziekdiensten, zoals Spotify, Hype Machine, TuneIn, Napster, Rdio, en Deezer.