Gratis online administratiepakket

Gratis online administratiepakket

05-01-2010 15:44 Laatste update: 28-04-2018 08:53

Nog een tip voor de zelfstandig ondernemer. Met het gratis pakket MoneyMedic maak je offertes, facturen en overzichten.


Onder het motto 'Eerst leren delen voordat je kunt vermenigvuldigen' heeft het webbureau MediaMedics uit Delft een gratis webtool voor je financiële administratie gemaakt. Met MoneyMedic maak je offertes, facturen en hou je de in- en verkoop bij. Daarnaast kun je klantadressen en voorraad online bijhouden en wordt je BTW-aangifte berekend.

Wie op zijn geld past, hoort graag dat het gratis is. Wat is de deal? Het verdienmodel zit hem in iDeal. Wie zijn klanten laat betalen met iDeal betaalt aan MoneyMedic 2,20 euro. Het gebruik van iDeal is echter niet verplicht.

Een paar maand geleden zocht ik software voor mijn financiële administratie. Het programma Informer kwam het dichtst bij mijn wensen in de buurt. De interface van dat programma vraagt wel effe inzet, terwijl MoneyMedic er een stuk intuïtiever uit ziet. MoneyMedic is niet compleet genoeg om een balans of jaarrekening te produceren, maar met de administratie die je zo wel op een rijtje hebt heeft een accountant die jaarrekening zo voor elkaar.

Zie ook het stuk van Rutger over Billings.