Thermostaat voor sociale media

Thermostaat voor sociale media

07-11-2013 08:53 Laatste update: 28-04-2018 08:53

The Social Project helpt je een socialer mens te worden.

Social media leiden tot allerlei sociale contacten. Maar er lijkt geen rem op te zitten hoe vaak we er mee bezig zijn waardoor de echte sociale contacten onder druk komen te staan. Zelfs in de kroeg of aan tafel verliezen we het af en toe van de aantrekkingskracht van een mobieltje. Pieter Jan Pieters van OWOW (Omnipresent World Of Wizkids) helpt ons socialer te zijn. Zonder dat we zelf sterker dan onze nieuwsgierigheid hoeven te worden.

TSB (The Social Button) lijkt op een thermostaat voor aan de muur. Met deze draaiknop regel je niet de temperatuur, maar kun je je social media reguleren. Aan tafel maak je de afspraak of je niet online mag, met hoeveel vrienden je maximaal mag delen of dat je vrij spel hebt. Met een draai aan de knop kun je verleidingen uitschakelen, alsof je de verwarming uit doet. Zo maakt Pieters een plek waar online media verdwijnen. Zodat je 100 procent aanwezig bent in je werkelijke leven.

The Social Bench helpt je op het bankje bij de bushalte. Hoe vaak zie tijdens het wachten mensen in hun mobiel duiken, ook al staat er een leuk persoon naast ze of is er een wonderschone wolkenpartij te zien. Je mag van Pieters online, maar als er iemand naast je komt zitten, schakelt je online leven uit. En je offline leven aan.

The Social Speaker blokkert tijdens het afspelen van muziek vanaf je telefoon inkomende signalen, zodat je niet ineens ringtones en meldingen over de dansvloer verspreidt.

Net zoals met het stapelen van telefoons op tafel waarbij de eerste die zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen de rekening betaalt, is het maken van een afspraak het halve werk en humor de andere helft.

Update 22/11/2013: Er is een kink in de kabel. Pieters: "Het project „the social project” is gisteravond in beslag genomen door de gerechtelijke politie, uit de galerie Z33 in Hasselt waar het stond geëxposeerd." De reden is nog onbekend. Wordt vervolgd.