Geen YouTube-app op zowel PS4 als Xbox One

Geen YouTube-app op zowel PS4 als Xbox One
8 november 2013 om 16:16
Laatste update: 28 april 2018 om 08:53

Bij de lancering hebben zowel Sony's PS4 als Microsofts Xbox One geen YouTube-app, terwijl die er wel zijn voor Netflix en andere streamingdiensten.

Sony en Microsoft hebben vrijdag aangekondigd welke apps er bij de introductie op hun nieuwe spelcomputers staan. In beide overzichten ontbreekt opvallend genoeg een YouTube-app. Netflix is op beide consoles wel aanwezig. Van de 13 apps voor de Playstation 4 zijn de meeste wegens rechtenkwesties niet in ons land beschikbaar. Maar Sony heeft ook zijn eigen muziek- en videodienst Music en Video Unlimited.

De Xbox One krijgt iets meer apps, waaronder ook HBO Go, dat in Nederland actief is. De nieuwe Xbox heeft verder apps voor onder meer TED, Machinima en Twitch. De lijst met nieuwe Xbox-apps specifiek voor Nederland is nog niet bekend. De Xbox 360 heeft al apps voor RTL, Deezer, FoxSports Eredivisie, Pathe Thuis, Livesport.tv, Ziggo en KPN.

De reden waarom Google geen aparte YouTube-app heeft gemaakt voor beide consoles is onduidelijk. Microsoft stelt dat YouTube wel werkt via Internet Explorer op de Xbox One, maar die gebruikservaring is een stuk minder prettig. de PS4 is vanaf 29 novemer te koop voor 399 euro. De Xbox One volgt in ons land begin 2014 voor 499 euro.

Lees meer over:

Deel via