Beelden van gebogen LG-smartphone staan online

Beelden van gebogen LG-smartphone staan online

24-10-2013 06:31 Laatste update: 28-04-2018 09:24

G Flex heeft een gebogen scherm van 6 inch en knoppen op de achterkant.

Dat LG naast Samsung ook met een gebogen smartphone komt, konden we invullen. De naam, G Flex, was inmiddels bekend. En dat het toestel in de lengte gebogen zou zijn, in tegenstelling tot de bolling in de breedte die Samsung toepast, wisten we van gerenderde plaatjes. Maar nu zijn vanuit Argentinië foto's en een filmpje opgedoken waardoor we het toestel 'in het echt' kunnen bekijken.

De Argentijnse journalist Federico Ini heeft een exemplaar van LG's G Flex weten te bemachtigen en plaatste op Twitter enkele foto's waarop de (subtiele) curve goed te zien is. Ook The Verge heeft wat van zijn kiekjes gepubliceerd.

De G Flex is de eerste gebogen telefoon van LG, die ook curved televisies op de markt brengt. Ini zegt dat het toestel een schermdiagonaal van zes inch heeft en dat de knoppen op de achterkant zitten, zoals ook het geval is bij de LG G2. De camera heeft een resolutie van 13 megapixel.

Opvallend is dat LG de G Flex nog niet officieel heeft aangekondigd. Of de smartphone hier in Nederland uitkomt is overigens maar zeer de vraag. Ini zegt dat de G Flex volgende maand in Zuid-Korea wordt gelanceerd, maar dat er nog geen releaseplannen zijn voor de rest van de wereld.

De G Flex maakte zijn televisiedebuut in een Argentijns programma: