Vormgever grapt zich uit de WW

Vormgever grapt zich uit de WW

05-10-2013 08:45 Laatste update: 28-04-2018 09:55

Multimedia vormgever Niek Gooren zit al 123 dagen in de Werkeloosheid Wet. Via helpniekuitdeww.nl knokt hij zich uit de crisis.

En toen zat hij ineens thuis. Multimedia vormgever Niek Gooren uit Weert verloor zijn baan en kwam nergens meer aan de bak. Hij maakte een portfoliosite en schreef sollicitatiebrieven, maar niets hielp. "En ik heb zo’n hekel aan opscheppen over jezelf", zegt Niek. "Toen dacht ik, waarom draai ik het niet om? Ik laat mijn allerslechtste kant zien."

Op helpniekuitdeww.nl zie je hem hangend op de bank, aan de Euroshopper chips met Euroshopper bier. De mooi opgemaakte HTML5-pagina bevat Nieks CV, portfolio, de referentie hotline en een dagteller hoeveel dagen hij al werkeloos is. Ook zit de site vol grappige weetjes als 'Wist u dat Niek zijn koffie zwart drinkt? Hierdoor is hij goedkoper dan de gemiddelde koffiedrinker omdat u kunt besparen op suiker en melk.' en 'Neem Niek aan als uw werknemer en ontvang een gratis like op uw Facebook-pagina!'

Het actieve passivisme van Niek loont. "Ik heb nu een fulltime baan met alle afspraken afgaan." Gisteren zat hij bij speelgoedfabrikant Banbao, vandaag bij Wehkamp en later bij KLM en de Bijenkorf. Hij is dan ook vol vertrouwen dat hij snel weer aan de bak is. "En ik heb ook een nieuw talent ontdekt: ik doe het goed als ondergoedmodel. Binnen een dag had ik 100.000 kijkers."