Meer over Nokia's eerste Windows-tablet uitgelekt

Meer over Nokia's eerste Windows-tablet uitgelekt

14-09-2013 07:27 Laatste update: 28-04-2018 09:55

Er is meer info uitgelekt over de eerste Windows-tablet van Nokia. Concurrentie voor de Surface-tablets, terwijl Nokia straks ook onder Microsoft valt.

Nokia komt later deze maand met een nieuwe Windows-tablet. De tablet met 10 inch scherm zou werken met Windows RT, de gestripte versie van Windows 8 die bijvoorbeeld geen oude Windows-app kan draaien. Uit een afbeelding van de rode versie van de tablet gepubliceerd door Microsoft-watcher Pau Thurott is te zien dat Nokia zijn Lumia-design doortrekt op groter formaat.

De tablet, waarvan de codenaam Sirius luidt, zou werken met een Snapdragon 800 en hij ondersteunt ook 4G. De tablet heeft een 1920x1080 schermresolutie en een 6,7 megapixel camera met Car Zeiss-lens. Hij is 8,9 mm dik en weegt 590 gram. De accuduur zou rond de 10 uur liggen. Volgens Thurrott heeft de keyboardcover ook een extra accu.

Microsoft maakte begin deze maand bekend Nokia over te nemen. Het bedrijf heeft zelf ook nieuwe versies van zijn Surface-tablets in de pijplijn. Die nieuwe modellen zouden later deze maand worden onthuld. Ze hebben kleine verbeteringen, waaronder betere chips. Het RT-model krijgt een Tegra 4-chips en de Surface Pro een Intel Core i5 van de nieuwe Haswell-generatie. Een 8 inch mini-versie van de Surface zou op een later moment verschijnen.