Toch liever een houten iPhone 5C?

Toch liever een houten iPhone 5C?

13-09-2013 08:16 Laatste update: 28-04-2018 09:55

De iPhone 5C is met zijn vijf kleuren hoogglans-plastic niet echt subtiel. Maar wel met het houten hoesje van Miniot eromheen.

Het Nederlandse Miniot is er altijd als de kippen bij wanneer Apple een nieuwe iPhone of iPad aankondigt. Omdat de hoesjes met de hand in de werkplaats in Schagen worden gemaakt, kan Miniot snel nieuwe hoesjes aankondigen. Nog voordat de iPhone 5C in Nederland te bestellen is, presenteert Miniot al een case voor het nieuwe plastic toestel.

De Miniot Grip is een nieuw hoesje, speciaal ontworpen op de afgeronde achterkant van de iPhone 5C. De case is uit één stuk hout gemaakt, inclusief de volumeknoppen en zelfs de geluidsschakelaar. De case klik je volgens Miniot soepel om de iPhone 5C heen, en de openingen in de case moeten ruimte bieden aan alle formaten aansluitingen. Miniot gaat de case in meerdere houtkleuren leveren, kleuren die passen bij de nieuwe felle kleuren van de iPhone 5C.


De Cobra en Contour voor de iPhone 5S

Daarnaast past Miniot zijn huidige iPhone 5-cases aan voor de iPhone 5S. Daarbij hoeft eigenlijk alleen de camera-opening wat groter gemaakt te worden, om ruimte te bieden voor de grotere tweekleurige fotoflitser in de 5S. De iWood 5S is verkrijgbaar in de houtsoorten walnoot, padouk, kersen, eiken, mahonie en esdoorn en past ook op de iPhone 5.

Ook de Miniot Contour is aangepast. Die case heeft dezelfde vorm als de de iWood, maar is opgebouwd uit twee contrasterende soorten hout. Ook de Cobra heeft dezelfde vorm, maar valt op door twee racestrepen over de achterkant, natuurlijk ook van hout. Daarnaast is de Miniot Book aangepast. Zowel de Miniot Book als de Miniot iWood zijn voor de iPhone 5 ook als in de Bright Store te bestellen. Miniot begint over drie weken met de levering van de varianten voor de iPhone 5S. De Grip voor de iPhone 5C heeft nog geen verschijningsdatum; Miniot moet eerst zelf nog een 5C in handen krijgen.