Playstation 4 vanaf 29 november verkrijgbaar in Europa

Playstation 4 vanaf 29 november verkrijgbaar in Europa

20-08-2013 19:03 Laatste update: 28-04-2018 10:26

Waar de Xbox One in ons land de kerst niet haalt, is de PS4 hier wel in de feestmaand te koop.

De Playstation 4 is vanaf 29 november in Europa te koop voor 399 euro, maakte Sony dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. Daarmee kan de PS4 wel onder de kerstboom komen te liggen, terwijl de Nederlandse introductie van de Xbox One is uitgesteld tot begin 2014.

Volgens Sony zijn bijna alle PS4-spellen met de RemotePlay-functie ook via wifi te spelen op de PS Vita. Die portable console wordt in prijs verlaagd naar 199 euro. Enkele grote gamestudio's laten gamers die de versie van bekende spellen als Watchdogs en Battlefield 4 voor de PS3 kopen deze later met korting digitaal kopen voor de PS4. Hoeveel korting ze geven is nog niet bekend.

Sony geeft PS4-bezitters ook 90 dagen gratis toegang tot de Playstation Plus-dienst als ze een jaarabonnement afsluiten. Playstation Plus, dat op de PS4 nodig is om online games te spelen, krijgt ook een gratis 14 dagen proefperiode. Verder krijgen gebruikers van Sony's muziekdienst Music Unlimited op de Playstation nu ook de mogelijkheid om muziek te luisteren tijdens het gamen.

De PS4 heeft een processor met acht kernen en 8 gb werkgeheugen. De Sony-console verschijnt met de nieuwe Dualshock 4-controller met aan de bovenkant een aanraakgevoelig gedeelte.