Xbox One is toch geen decembercadeautje dit jaar

Xbox One is toch geen decembercadeautje dit jaar

15-08-2013 06:01 Laatste update: 28-04-2018 10:26

Microsoft heeft de release van de Xbox One uitgesteld in Nederland. Pas begin 2014 is de console hier te koop.

Microsoft heeft woensdagavond gemeld dat de release van de Xbox One in sommige landen is uitgesteld tot begin 2014. Dat is ook in Nederland en Belgie het geval. In juni zei Microsoft nog dat de spelcomputer in juni in ons land te koop zou zijn. Daar gaat het grote cadeau voor onder de kerstboom.

Reden van het uitstel is dat er vertraging is ontstaan bij het aanpassen van de software voor meerdere talen. Daarbij gaat het behalve bij vertalingen ook over de spraakherkenning van Kinect.

Wie al een pre-order heeft geplaatst, krijgt van Microsoft ter compensatie voor het lange wachten een gratis game aangeboden.De spelcomputer kost 499 euro. Lees ook onze eerste indruk van de Xbox One op de E3-gamebeurs in LA in juni.

Sindsdien heeft Microsoft nogal wat beleidswijzigingen doorgevoerd. Zo schrapte Microsoft de verplichting dat de console eens in de 24 uur online moest zijn om licenties te checken en blijven tweedehands games op schijf gewoon toegestaan. Verder hoeft Kinect niet aan te staan om de Xbox One te kunnen gebruiken.