Maak je eigen Chromecast met CheapCast

Maak je eigen Chromecast met CheapCast

13 augustus 2013 om 09:08
Laatste update: 28 april 2018 om 10:26

De mediaspeler Chromecast is een fijn apparaatje, maar komt voorlopig niet naar Nederland. Met deze Android app creëer je een eigen Chromecast.

Google kondigde onlangs de Chromecast aan, een hdmi-stick voor slechts 35 dollar die als mediaspeler fungeert en met alle Android- en Chrome-apparaten te bedienen is. Je streamt via wifi content naar de Chromecast en het apparaat speelt dit op de tv af. Lekker simpel en gemakkelijk.

Toch is de Chromecast voorlopig nog niet in Nederland te verkrijgen, een onderdeel waar meer Google-producten last van hebben. Dit komt waarschijnlijk omdat Google Play in Nederland nog niet volledig beschikbaar is en Google daarmee directe inkomsten misloopt. Eenzelfde situatie geldt ook voor andere landen.

Daarom heeft ontwikkelaar Sebastian Mauer een eigen Chromecast-app gemaakt die op Android-apparaten als de Ouya, een aangepaste Raspberry Pi of andere Android-mediaspelers kan draaien. Het is zelfs mogelijk om een oude Android-smartphone via een speciale kabel met je tv te verbinden. Zo maak je van elk Android-toestel een Chromecast.

Als CheapCast is geïnstalleerd, heb je de mogelijkheid om vanaf een Android-toestel of via Chrome content naar de app te streamen. Onder andere YouTube en Google Play Music worden ondersteund en bieden dezelfde functies die ook Chromecast ondersteunt. Helaas is het overzetten van Chrome-tabs, ofwel het spiegelen van je beeldscherm, nog niet mogelijk. Mauer zegt aan deze functie te werken.

CheapCast is gratis in Google Play te downloaden en werkt op apparaten met Android v2.2 (Froyo) en hoger. De app verkeert nog wel in bèta, maar maakt het wachten op Chromecast de komende maanden een stuk draaglijker.

Lees meer over:

Deel via