Wij weten wat volgend seizoen in de Hema ligt

Wij weten wat volgend seizoen in de Hema ligt
9 juli 2013 om 06:55
Laatste update: 28 april 2018 om 11:28

Daar is ie weer, de Hema ontwerpwedstrijd waarmee je een plekje in Nederlands meest Nederlandse warenhuis veroverd.

Dit jaar luidt de opdracht van de Hema iets te ontwerpen om te organiseren: "Van opbergen in huis en het eenvoudig plannen van je dagelijkse bezigheden, tot het makkelijker organiseren van bijvoorbeeld je studie, een feestje of een verre reis." Het mocht een ontwerp zijn dat je voor je ziet in de Hema-schappen voor hardware, mode of food. Waar de winnaar dan ook werkelijk in terecht komt. Eerdere edities leverden ons vindingen op als fluitketel Le Lapin, de Tast-toe en de Vrachtpatser waarmee je op je fiets drie kratjes vervoert.

De vakjury vindt dat Tessa Eising van de TU Twente het best helpt met organiseren. Zij maakt Hema-zones, waarmee je losse producten in een (koel)kast kunt voorzien van een label. Zo houden bewoners van een studentenhuis hun spullen in een gedeelde kast makkelijk uit elkaar. Elsje Meijler van de Design Academy Eindhoven bedacht een Bijdehandje om je sleutels om iets vast te maken zodat je nooit hoeft te zoeken. De derde prijs is voor Zsolt Hayde, industrieel design student aan de TU Delft voor zijn flesje dat je op twee plekken kunt opendraaien zodat je gemakkelijk kunt reinigen of navullen.

Van dezelfde opleiding komt onze favoriet Waterspin van Kim Monster (what's in a name). Het insect geeft kamerplanten via zijn pootjes heel geleidelijk water uit een omgekeerde plastic fles. Enige manco is dat het ding er uitziet als iets waar de kat of een peuter mee aan de haal gaat. Een versie van wit porcelein bijvoorbeeld zou ik niet alleen tijdens vakantie in mijn planten zetten.

Vorig jaar was het de 25e keer dat de Hema de ontwerpwedstrijd organiseerde en mochten ook klanten een product indienen. Deze keer was deelname weer exclusief mogelijk voor studenten aan Nederlandse creatieve opleidingen. De beste afstudeerprojecten verzamelen wij overigens doorlopend in de rubriek Creative Class.

Lees meer over:

Deel via