Mexicaans breien: een trui gemaakt met acht stokken

Mexicaans breien: een trui gemaakt met acht stokken

19-05-2013 08:57 Laatste update: 28-04-2018 11:59

Taller Flora haalt het beste uit Mexicaanse mode naar Nederland.

Hoe maak je een trui met acht stokken? De meeste vrouwen in Mexico weten het antwoord. Modeontwerpster Carla Fernandez wil dit verdwijnende ambacht in ere herstellen met haar merk Taller Flora.

Taller Flora verkoopt kleding waar de aandacht en het handwerk vanaf spat. Verwerkt in een modern kledingstuk ziet dat er niet uit als iets uit de wereldwinkel maar als een item wat ogen aantrekt en waarvan je meteen de details wil bekijken. Zo bestaat de techniek voor de trui uit het weven van textiel waarbij je acht stokken klem zet met je lichaam.

Mexicaanse cowboys laten zich zien in blokkige motieven die met een nagelschaartje uitgeknipt zijn. Houten chocoladestampers met snijwerk als decoratie krijgen een modern gebruik als armband. Voor een ander kledingstuk zie je in vier opvolgende fases mannen iets met draden en vingers doen wat zelfs voor mijn ogen te snel ging. Dat liet Fernandez zien tijdens het congres WhatDesignCanDo.

Met zo'n lap zijn die mannen weken bezig. In onze modewereld zou dat veel te kostbaar zijn. Daarom zie je zoveel handwerk ook niet gauw. Op de manier van Taller Flora is het voor iedereen betaalbaar. De kleding is tijdelijk te voelen en passen bij Options! in Amsterdam. Daarna ben je aangewezen op de online store.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s