#BrightDay: Philips Hue, Google Chromebook, Samsung Galaxy S4

#BrightDay: Philips Hue, Google Chromebook, Samsung Galaxy S4
20 mei om 21:58
Laatste update: 28 april om 11:59
  • Corrie Gerritsma

Regen al zat? Op Bright Day vermaak je je de hele dag binnen met gadgets, design en films. Blokkeer 25 mei in je agenda en scoor je ticket vandaag nog!

Algemene informatie over Bright Day lees je hier terug. Eerder kwamen onder andere de Leap, Sony 4K tv's, Mars One, Tesla Model S, Oculus Rift, Solar Team Twente, VanMoof 10 Electrified, Lapka en Philips DesignLine voorbij. Vandaag opnieuw een greep uit het programma.

» BESTEL HIER JE BRIGHT DAY TICKET «

Google Chromebook Pixel - Nog niet verkrijgbaar in Nederland, wel op Bright Day. De Chromebook Pixel is de eerste chromebook die door Google zelf is ontworpen. Hier zijn tot nu toe alleen de goedkope Chromebooks van Acer en Samsung te koop. De Pixel heeft een 12,85 inch touchscreen met een resolutie van 2560x1700 pixels. Dat resulteert volgens Google in de laptop met de hoogste pixeldichtheid ooit. Mooi om hem op Bright Day naast de Apple MacBook Retina te zien. De 13 inch MacBook Retina heeft een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Apple kwam vorig jaar met de term 'retina': zo veel pixels dat je ze met het blote oog niet meer kan zien.

Samsung Galaxy S4 - De Galaxy S2 en S3 zijn beide nog populair. De S4 gaat aan die populariteit geen afbreuk doen. Grootste upgrade is het 5 inch super amoled scherm met full hd resolutie. Hij heeft een pixeldichtheid van 441 ppi, alleen de HTC One haalt net iets meer. Samsung geeft de S4 ook wat nieuwe features. Zo is er AirView: de mogelijkheid om previews van foto's en video's te bekijken door met je vinger net boven het scherm te bewegen. Of dat werkt kan je zelf testen in na de live Uitpakparty.

Philips Hue - Philips verraste eind vorig jaar met de Hue: ledlampen met wifi die je via een app kan dimmen en in alle kleuren van de regenboog kan laten schijnen. Hue heeft net een update gekregen waarmee het allemaal nog leuker wordt. Zo kunnen de lampen nu reageren op de locatie van hun eigenaar. Hue weet dat de lampen aan moeten wanneer je vlakbij huis bent, en weer uit moeten als je weggaat. De ondersteuning van IFTTT (if this then that) maakt nog veel meer mogelijk. Door de toevoeging van Hue kan je de lampen bijvoorbeeld van kleur laten veranderen als je op Facebook getagd wordt in een foto, of wanneer je een mailtje van een bepaald iemand krijgt. Met een groeiend aantal recepten op IFTTT en creatieve Hue-gebruikers zijn de mogelijkheden eindeloos.

Conductive table - Daan Spanjer, net afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven, maakte dit tafelblad met een lijnenspel van edelmetaal. Een geleidend netwerk van koper fungeert als voedingsbron voor het licht aan tafel; speciale lichtobjecten gaan aan zodra de pootjes contact maken. Wie de lijnen volgt, ziet het effect op de intensiteit van het licht. Op het midden van de tafel wordt het gedempt tot sfeerlicht, goed voor tijdens het diner. Verder uit het midden gaan de lampjes juist feller branden, zodat je erbij kunt lezen. Je kunt het bewonderen op de expo Creative Class.

Panopticon - Een van de films uit het filmprogramma op Bright Day is Panopticon. Heb jij ook "niks te verbergen"? Dan ben je een van de velen. Maar de controledrang op jouw leven neemt toe en privacy neemt af. Hoe staat privacy dan onder druk, waarom is Nederland privacyonvriendelijk, en hoe ga jij concreet in jouw leven de gevolgen merken? Panopticon is een krachtige, persoonlijke documentaire van Peter Vlemmix, die deze vragen op zijn onderzoekstocht confronteert. Met onder andere Alexander Klöpping en Brenno de Winter. Aangeboden in samenwerking met Bits of Freedom. Vlemmix presenteert in de grote zaal ook zijn crowdfundproject Euromania; een documentaire over de toenemende macht van de Europese Unie.

NB: Elke betalende bezoeker van Bright Day in Amsterdam kan worden opgehaald door een luxe-auto met privéchauffeur en gratis naar Pakhuis de Zwijger gereden. Met de complimenten van smartphone taxiservice Uber. Instructies staan in een vorige update. Tot 25 mei!

» BESTEL HIER JE BRIGHT DAY TICKET «

Tip: bestel je ticket op tijd, de capaciteit in Pakhuis de Zwijger is beperkt. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis mee. Hou bright.nl/brightday in de gaten voor updates over het programma, de producten en de deelnemers, of download de gratis Bright Day app (iPhone/Android).

<object width="405" height="255" data="http://www.youtube.com/v/LvTf-is07ng" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/LvTf-is07ng"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/LvTf-is07ng"></object>

Lees meer over:

Deel via