iPad-game Bam Fu laat je fysiek tegen elkaar strijden

iPad-game Bam Fu laat je fysiek tegen elkaar strijden

24-05-2013 14:32 Laatste update: 28-04-2018 11:59

Bram van Dijk

Bam Fu is een multiplayergame waarbij je het gevecht aangaat met je vrienden. Knijpen, duwen en trekken is toegestaan.

De strijd is aan. In het spel Bam Fu (video) gaat het om snelheid, slimheid en sluwheid. En af en toe een beetje gemeen zijn. De gameplay is eenvoudig: op het speelveld liggen een aantal stenen die door middel van een aanraking veranderen van kleur. Elke speler (minimaal twee, maximaal vier) krijgt een kleur toegewezen en moet zorgen dat alle stenen zijn kleur krijgen.

Bam Fu is gemaakt door de Nederlandse appmakers Game Oven, die eerder het soft-erotische aanraakspel Fingle maakten. "Ik hou van spellen waarin je je persoonlijkheid kan leggen," zegt Adriaan de Jongh van Game Oven. "Bam Fu vereist actie, iemand met een rustige persoonlijkheid is waarschijnlijk slecht in dit spel."

Het kan er best wild aan toegaan bij het spel. "Het is heel erg fysiek. Je moet polsen wegduwen, knijpen en fel zijn. Maar er is in de testperiode nog nooit een apparaat op de grond gevallen."

Sinds Fingle in begin 2012 als een van de eerste local multiplayergames op de markt kwam, is het genre populairder geworden. "Telefoons en tablets worden neergezet als een persoonlijk apparaat, maar dat hoeft juist niet. Het is leuk om het fysieke en soms agressieve in mensen los te maken. Als je bij Twister allemaal een eigen mat hebt, is er niks aan."

Bam Fun is nu uit voor iPad en iPhone (€0,89) en vanaf 20 juni voor Android. Pas wel op: het erg toffe en intensieve spel legt persoonlijkheden bloot die je wellicht liever verborgen houdt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s