De soundtrack is klaar, nu de film nog

De soundtrack is klaar, nu de film nog

24-05-2013 09:25 Laatste update: 28-04-2018 11:59

Maak een clip voor Händels Prelude en kom op groot scherm in het Concertgebouw tijdens de uitzending van Upload Cinema Klassiek.

Als je tijdens een concert in het Concertgebouw alle namen van componisten op de muren uit je hoofd hebt geleerd, wil je wel eens iets anders zien. Op 9 juli organiseert Upload Cinema Upload Klassiek. Niet alleen worden er vele klassieke YouTube-video's getoond, maar ook jij kan een belangrijk onderdeel van de avond zijn. En daar hoef je geen noot voor te kunnen spelen.

Upload Cinema is op zoek naar een videoclip voor bij Händels Prelude uit de Suite in d, 428 HWV, die meesterpianiste Daria van den Bercken tijdens de avond live gaat spelen. Als inspiratie geven zij bijvoorbeeld de Nyancat en de auto-als instrument-clip van OK Go. Maar de inzending moet wel eigen werk zijn.

Deze video plaats je op YouTube of Vimeo. Daarna dump je de link op UploadKlassiek.nl. Inzenden kan tot 25 juni.

Upload Klassiek is niet alleen op zoek naar videomakers; voor de toplijst van klassieke YouTube-video's kan je ook suggesties inzenden. Na het Concertgebouw zal Upload Klassiek in oktober en november een avond vullen in de muziekgebouwen van Eindhoven, Groningen, Den Haag en Haarlem.