Een insectenhotel is het nieuwe vogelhuisje

Een insectenhotel is het nieuwe vogelhuisje
23 mei om 08:36
Laatste update: 28 april om 11:59

Vergeet vogelhuisjes en voederplankjes. Wil je iets goeds doen voor de natuur, dan zet je een insectenhotel in de tuin.

Vogelhuisjes zijn er in vele vormen. Zo veel dat architectuurminnende mensen er een fetisj voor ontwikkelen. Maar er is nieuws onder de zon in de miniatuurarchitectuurwereld en het heet insectenhotel.

Met een insectenhotel aan de schutting vergroot je de biodiversiteit in je directe omgeving. Niet alleen goed voor de wereld, maar ook voor jezelf. Zo eten lieveheersbeestjes luizen van je planten en muggen. Andere gasten die je in je hotel kunt verwachten zijn: metselbijen, graafwespen, vlinders en gaasvliegen.

Het insectenhotel is er in vele architectonische vormen. Zo zijn er naast hotels ook appartementencomplex, flatgebouwen en een industriële versie inclusief zaagtanddak. Net als in de grote wereld.

Een insectenhotel kun je zelf bouwen uit doorboorde boomstammen, riet en denneappels. Of koop voor 35 euro een kant-en-klaar huisje. Voor een tientje meer heb je de vogeltjes en de bijtjes direct naast elkaar. Hoewel ik me afvraag of dat wel goed is voor de levensverwachting van de insecten.

Lees meer over:

Deel via