Mini-docu: techjournalist gaat 365 dagen offline

Mini-docu: techjournalist gaat 365 dagen offline
22 mei om 13:26
Laatste update: 28 april om 11:59
  • Julia Nolet

Tech-journalist Paul Miller ging een jaar offline. Website The Verge maakte van zijn ervaringen de prachtige docu Finding Paul Miller.

Paul Miller, tech-journalist bij The Verge, ging vorig jaar een jaar offline. Dat betekende voor hem: 365 dagen geen internet, telefoon of email. Hij hoopte er gelukkiger van te worden. Dat hij dit ideale doel niet per se heeft bereikt, schreven we eerder al. Maar nu is er op The Verge een prachtige documentaire te zien over zijn ervaringen tijdens zijn jaar zonder het internet.

Paul is een echte jongen van de 21e eeuw. Hij is fervent gamer, blogt over tech-gadgets voor The Verge en spendeerde naar eigen zeggen in de tijd voor zijn offline-avontuur vrijwel de hele dag achter de computer. Toch was hij niet gelukkig. Hij dacht dat de gehaastheid van een immer volle emailbox en oneindige stroom nieuws de boosdoener was van zijn gevoel van innerlijke onrust.

Aanvankelijk besloot Paul om deze reden ontslag nemen bij The Verge, maar de website daagde hem uit om een experiment aan te gaan. Zij zouden hem een jaar volgen om te zien hoe het is voor een jongen als Paul, die zo met het internet verweven is, om een jaar offline te gaan. Dit is te zien in de korte docu Finding Paul Miller die de The Verge deze week lanceerde. In het filmpje volg je Paul in de dagen voor de offline periode en tijdens de eerste geweldige- tot aan de laatste moeilijke maanden.

<object width="405" height="255" data="http://www.youtube.com/v/2PEALS5IJe4" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="http://www.youtube.com/v/2PEALS5IJe4"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/2PEALS5IJe4"></object>

Lees meer over:

Deel via