Is dat een smartphone in je zak of ben je blij me te zien?

Is dat een smartphone in je zak of ben je blij me te zien?

10-04-2013 12:52 Laatste update: 28-04-2018 12:30

Teun van den Neste

Geen gefrutsel meer als je je telefoon wilt pakken. I/O Denim heeft een spijkerbroek die aangepast is aan moderne tijden.

Een smartphone uit je broekzak vissen is niet altijd even handig. Als je zit, moet je je in de meest vreemde bochten wringen om je telefoon te pakken te krijgen. Je helemaal uitrekken om er bij te kunnen of zoals ik je been schuin houden en 'm van onder uit je broekzak duwen, zijn een aantal tactieken waardoor je er toch wat lomp uitziet. Vooral spijkerbroeken die van boven wat strakker zitten zijn absoluut niet gemaakt voor grotere schermen.

In de jeans van het Amerikaanse merk I/O Denim zit aan de bovenkant van de linkerpijp een aparte broekzak verwerkt. Speciaal voor je smartphone. Zit hij gelijk mooi plat opgeborgen in plaats van een bobbel in je broek te vormen.

Bedenker Anand Venkatrao kwam op het idee toen hij bijna een auto-ongeluk kreeg toen hij tijdens het rijden zijn telefoon uit zijn broek wilde halen. Aan de uitwerking van de jeans is meer dan een jaar gewerkt en na zes prototypes gooide Venkatrao zijn idee op Kickstarter. Het doel van tienduizend dollar werd ruim gehaald en nu is de spijkerbroek te koop voor 115 dollar. Voor 40 dollar verzendkosten extra haal je 'm naar Nederland.

Volgens de makers passen schermmaten tot 4,8 inch in de broek. Liefhebbers van phablets zijn dus niet geholpen met de jeans, maar toekomstige spijkerbroeken van het merk worden wellicht aangepast aan de grotere schermen. Ze hopen uit te komen met verschillende stijlen en ook een smartphonejeans voor vrouwen op de markt te brengen.