Met Flipboard 2.0 maak je je eigen magazine

Met Flipboard 2.0 maak je je eigen magazine

27-03-2013 16:26 Laatste update: 28-04-2018 13:01

Binnen een paar minuten maak en deel je in de app of een browser een fraai en persoonlijk tijdschrift.

De visueel ingestelde nieuws-app Flipboard heeft een grote update gekregen. Meest opvallende vernieuwing is de mogelijkheid om zelf tijdschriften te maken. Die kun je vervolgens vullen met precies die artikelen die jij boeiend vindt. Daarna kun je ze delen, met iedereen of met een beperkte groep vrienden. In opzet doet de nieuwe functionaliteit een beetje denken aan Pinterest.

Want ook in Flipboard 2.0 is het leuker om meerdere magazines voor meerdere onderwerpen aan te maken, zoals Pinterest leuker is met meerdere boards te hebben. Zo’n magazine kun je op twee manieren aanmaken en vullen. De eerste is natuurlijk via de app, waar nu bij ieder artikel een plusje staat. Druk erop en je kunt kiezen of je het artikel aan een nieuw of bestaand persoonlijk magazine toevoegt. Je kan eventueel nog een commentaar toevoegen waarna het artikel automatisch in je eigen mooi opgemaakte tijdschrift terecht komt.

Een andere mogelijkheid is de bookmarklet. Die zet je, ook weer net zoals bij Pinterest, in je browser. Kom je een artikel tegen dat je wil delen, druk je gewoon op die bookmarklet. Je krijgt dan dezelfde pop-up als in de app, met dezelfde mogelijkheden. Hoe je het ook doet, het maken en delen van een tijdschrift gaat simpel en snel. Als test verzamelde ik enkele van onze meest recente Eerste Indruk-recensies in een magazine. In de toekomst wordt het mogelijk met meerdere mensen een tijdschrift bij te houden.

Naast mail kun je je eigen magazines delen via Twitter, Facebook en Google+. Wie op die link drukt, krijgt op iPad en iPhone de vraag of Flipboard geopend mag worden. Het bekijken van andermans magazines kan dus niet via een browser. Ook kun je nog geen magazines maken of openen met Flipboard voor Android, die update is echter al onderweg.

Andere veranderingen in Flipboard 2.0 zijn onder andere de snelheid en het uiterlijk. De app is merkbaar rapper, zeker wanneer je op veel kanalen bent geabonneerd. Ook maakt de app beter gebruik van de schermruimte. Afbeeldingen zijn groter en er is minder witruimte tussen artikelen en foto’s. Ook is de zoekfunctie prominenter en zijn de resultaten betrouwbaarder.