App van de Week: Launch Center Pro 1.1

App van de Week: Launch Center Pro 1.1

23-03-2013 09:13 Laatste update: 28-04-2018 13:01
Author profile picture

Floris Poort

Haal meer uit je iPhone door zelf workflows en snelkoppelingen naar bepaalde acties te maken.

Launch Center Pro is een beetje een aparte app. Vergeleken met de gangbare iPhone-app die het moet hebben van zijn minimalisme en toegankelijkheid, is Launch Center Pro best wel ingewikkeld. Maar deze app is dan ook niet voor de gemiddelde iPhone-gebruiker. Hij is gemaakt voor diegene voor wie het nooit snel genoeg kan gaan en elke bespaarde stap een overwinning is.

Je kunt zelf allemaal zogenaamde acties toevoegen. Acties zijn een soort snelkoppelingen naar een bepaalde actie van een app. Zo kun je bijvoorbeeld met een druk op de knop je laatst genomen foto naar een of meerdere vooraf bepaalde mensen sturen, met een vooraf bepaalde tekst en onderwerp erbij.

Dat gebeurt op basis van zogenaamde URL-schemes. Zie dat kort door de bocht als de directe link naar een bepaalde actie in een app. In plaats van een app te moeten zoeken, openen en die functie aan te spreken, gebeurt het bovenstaande allemaal met de druk op een knop in Launch Center Pro.

Sinds versie 1.1 hebben de makers bovendien de handige mogelijkheid toegevoegd om per app een lijst met beschikbare acties te zien. Neem bijvoorbeeld Google Maps. Vanuit Launch Center Pro kun je met een druk op de knop direct een routebeschrijving naar een vooraf bepaalde plaats starten. Je kan in die ene actie zelfs meenemen of je met de auto, te voet of via het openbaar vervoer op die locatie wilt komen.

Die lijst met geïnstalleerde apps en beschikbare acties maakt Launch Center Pro een stuk aantrekkelijker voor een groter publiek. Binnen een kwartier kun je heel makkelijk een aantal acties maken voor veelgebruikte functies op je iPhone. En omdat al die acties samen in een app staan, kan het je minuten en tientallen handelingen per dag schelen.

Ben je eenmaal verknocht aan Launch Center Pro, kun je altijd nog een stapje verder gaan en zelf URL-schemes schrijven. Met behulp van apps als TextExpander en Pythonista kun je dan meerdere acties aan elkaar knopen. De mogelijkheden zijn dan gigantisch.

download Launch Center Pro voor iPhone (€2,69)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s