Bij Google Afbeeldingen nu ook zoeken op grappige gifs

Bij Google Afbeeldingen nu ook zoeken op grappige gifs
22 maart 2013 om 10:32
Laatste update: 28 april 2018 om 13:01

Zoeken bij Google Images is uitgebreid: je kunt nu zoeken op bewegende plaatjes en op afbeeldingen met transparante achtergrond.

Kon dat nog niet dan? Nee. Je kon wel via een omweg bij Google op gif-afbeeldingen zoeken en achter je zoekterm 'animation' zetten, dan kwam je ook een eind, maar met de nieuwe update kun je bij de zoekhulpmiddelen nu 'animatie' selecteren. In het resultaat staan de afbeeldingen nog wel stil, maar je weet zeker dat er iets beweegt als je 'm opent.

Maar wat eigenlijk nog beter is, nu de gif-hype is gaan liggen, is de mogelijkheid om op transparante afbeeldingen te zoeken. De vraag hierna was groot, zoals te lezen was op verschillende fora.

Ook hierbij was het mogelijk om via dezelfde omweg enkel png’tjes weer te geven, maar nu staat er onder de zoekhulpmiddelen 'elke kleur' ook 'transparant'. Hiermee weet je dus zeker dat de achtergrond doorschijnend is. Om deze afbeelding als png op te slaan, moet je wel nog klikken op 'Originele afbeelding bekijken', want anders maakt Google er nog een jpg van.

Lees meer over:

Deel via