Google houdt Android en Chrome OS gescheiden

Google houdt Android en Chrome OS gescheiden

21-03-2013 15:59 Laatste update: 28-04-2018 13:01

tonie

Google-bestuurslid Eric Schmidt belooft dat Android en Chrome OS twee gescheiden besturingssystemen blijven.

Topman Erich Schmidt van Google heeft volgens persbureau Reuters gezegd dat de besturingssystemen Android en Chrome OS voorlopig niet samengaan. Twee jaar geleden had Google-oprichter Sergej Brin nog verklaard dat hij verwachtte dat de twee systemen uiteindelijk zouden samensmelten. Daar is Google op teruggekomen, of de tijd is er nog niet rijp voor.

Deze week werd het vertrek van Android-baas Andy Rubin bekend. Chrome-chef Sundar Pichai, die ook over Chrome OS ging, volgt hem op. Dat leidde tot speculaties over de toekomst van Android. Maar volgens Schmidt blijven de systemen voor mobiele apparaten en computers gescheiden, al zitten er wel meer gemeenschappelijke functies aan te komen. Zo krijgen Chrome en Chrome OS ook de beschikking over de Google Now-notificaties die al langer op Android beschikbaar zijn.

Laptops met Android lijkt Google niet te willen. En tablets met Chrome OS zijn evenmin aan de orde. Chrome OS begint in het goedkope laptopsegment al een geduchte tegenstander van Windows 8 te worden. Deze week bracht Samsung nog een nieuwe Chromebook in Nederland uit. Een nieuwe versie van Android, genaamd Key Lime Pie, zou Google half mei willen presenteren. Een redesign van de Play Store in de nieuwe Android-editie is deze week al uitgelekt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s