Crowdpleaser: draaien om je smartphone op te laden

Crowdpleaser: draaien om je smartphone op te laden

21 maart 2013 om 13:49
Laatste update: 28 april 2018 om 13:01

Met deze opladers zit je nooit meer zonder stroom, zelfs als er geen stopcontact in de buurt is.

Het grootste mankement van iedere smartphone is de batterij; die is eigenlijk nooit groot genoeg. Je mag tegenwoordig van geluk spreken als je het eind van de dag haalt. Losse reserve-accu's of batterijen die als een hoesje om je telefoon gaan, doen het goed. Maar wat als er geen stopcontact in de buurt is, of de stroom is uitgevallen? Dan ben je opeens afgesloten van de buitenwereld.

Niet met Reactor for iPhone 5. In plaats van een ingebouwde batterij heeft dat hoesje een hendel waarmee je zelf stroom op kan wekken door eraan te draaien. Een noodaggregaat dat je altijd bij de hand hebt. En ben je klaar met draaien, vouw je het hendeltje gewoon terug in het hoesje.

Goedkoop is dat jammer genoeg niet: op crowdfunding-site Crowd Supply heeft de maker zich het behoorlijke bedrag van 350 duizend dollar ten doel gesteld. Het project staat er echter pas net op, er zijn nog 45 dagen om dat streefbedrag binnen te halen. Per stuk kost de Reactor 129 dollar. Die prijs zou te maken kunnen hebben met het feit dat het hier om een iPhone-accesoire gaat. Apple pakt dan 10 procent van de opbrengst.

Dat probleem heeft de SOSCharger niet. Ook die noodlader heeft een draai-hendel om handmatig op te kunnen laden. Maar anders dan de Reactor, is de SOSCharger een losse batterij. Dat betekent niet alleen dat elk apparaat met USB opgeladen kan worden, maar ook dat je in eerste instantie gewoon vanaf het stopcontact kunt opladen. SOSCharger is dus een soort dubbele back-up. Je draagt al een extra lading voor je smartphone of tablet met je mee. Is de ingebouwde accu van 1,500 mAh leeg, kun je alsnog zelf gaan draaien voor meer stroom.

De makers zeggen dat drie tot vijf minuten draaien grofweg vijf tot twaalf minuten spreektijd oplevert, al laten ze weten dat er te veel variabelen zijn om dat goed in te kunnen schatten. Hoewel minder mooi en compact, is de SOSCharger niet alleen veelzijdiger, maar ook goedkoper dan de Reactor. Wie snel is kan voor 45 dollar nog een SOSCharger kopen. Het streefbedrag heeft de maker inmiddels al lang binnen, het project staat ondertussen nog 35 dagen op Kickstarter.

Lees meer over:

Deel via